Praga a fost in acest weekend scena unor confruntari violente intre un grup antifascist si neonazisti. Trei oameni au fost raniti in ciocniri. Primul grup din care faceau parte 2.000 de oameni, printre care tineri evrei si anarhisti, s-a pozitionat
Praga a fost in acest weekend scena unor confruntari violente intre un grup antifascist si neonazisti. Trei oameni au fost raniti in ciocniri. Primul grup din care faceau parte 2.000 de oameni, printre care tineri evrei si anarhisti, s-a pozitionat la intrarea in zona istorica a cartierului evreiesc din capitala ceha. De partea cealalta, s-au adunat circa 400 de cehi si germani neonazisti.

Incidentele au avut loc in ziua in care comunitatea evreiasca a comemorat 69 de ani de la „Noaptea de Cristal“, considerata punctul maxim al actiunilor impotriva evreilor ordonate de liderii nazisti ai Germaniei. Fortele de ordine au reusit sa indeparteze o parte dintre manifestanti, insa unii dintre acestia au profitat de situatie pentru a provoca o confruntare violenta.

Potrivit sursei citate, ciocnirile ar fi fost provocate de anarhisti, care erau mult mai numerosi decat neonazistii. Peste 400 de extremisti au fost arestati. Cel putin doua autobuze cu extremisti de dreapta se indreptau spre Praga dinspre frontiera cu Germania, pentru a participa la demonstratia neautorizata din cartierul evreiesc. Politia nu a r eusit sa-i intoarca din drum.

Evreu de ocazie
„Am venit pentru ca nu-mi plac nebunii acestia cu capetele rase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.