Un sondaj INSOMAR, realizat la cererea Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, a relevat ca majoritatea romanilor considera ca nivelul coruptiei a crescut dupa aderarea tarii la Uniunea Europeana. Potrivit sondajului, un procent de 83% dintre r
Un sondaj INSOMAR, realizat la cererea Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, a relevat ca majoritatea romanilor considera ca nivelul coruptiei a crescut dupa aderarea tarii la Uniunea Europeana. Potrivit sondajului, un procent de 83% dintre respondenti sunt de parere ca nivelul coruptiei a crescut sau a ramas la acelasi nivel dupa aderarea tarii la UE. Acesta este, probabil, motivul pentru care doua treimi din cei intervievati au afirmat ca succesul unui om obisnuit nu poate fi obtinut fara a fi corupt. Intre institutiile privite ca avand cel mai ridicat stadiu de coruptie, cei mai multi dintre subiecti, in proportie de 64%, au indicat Politia Rutiera, urmata de Politia de Frontiera si de Inspectoratul General al Politiei. In schimb, institutiile percepute ca avand cel mai scazut nivel coruptie sunt Serviciul de Evidenta a Persoanelor si Jandarmeria.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.