Surse social-democrate ne-au declarat, ieri, ca imediat dupa alegerile pentru Parlamentul European va avea loc un nou conflict intre taberele din PSD. Mai mult, razboiul va fi unul agresiv si care se va desfasura la vedere. Miza: controlul PSD!
Surse social-democrate ne-au declarat, ieri, ca imediat dupa alegerile pentru Parlamentul European va avea loc un nou conflict intre taberele din PSD. Mai mult, razboiul va fi unul agresiv si care se va desfasura la vedere. Miza: controlul PSD!

O noua etapa a conflictului din PSD s-a consumat in acest week-end, insa sub umbrela reformei partidului. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca partidul sau are obligatia de a „schimba generatii de lideri“. „Avem o obligatie de inovatie politica si ideologica. Avem o obligatie nu numai sa schimbam generatii de lideri din partidul nostru, dar sa venim cu politici publice, proaspete, atractive, care sa reflecte schimbarile din societate“, si-a argumentat Geoana nevoia de reformare a PSD. Liderul social-democrat a facut aceste declaratii in contextul vizitei in Romania a sociologului britanic Anthony Giddens. Acesta i-a consiliat, printre altii, si pe laburistii lui Tony Blair.

Geoana neaga implicarea lui Giddens
Pe de alta parte, Geoana a negat speculatiile potrivit carora Giddens a venit in Romania pentru a lucra impreuna cu social-democrati la un virtual program de guvernare. „Raspunsul este nu. Vizita sa este o una publica, iar daca noi suntem suficient de inteligenti sa furam ceva din ideile moderne pe care le profeseaza public o vom face“, a spus Geoana. La randul sau, Giddens le-a transmis social-democratilor romani ca mesajul lor politic ar trebui sa se adreseze generatiei tinere si sa includa referiri la identitatea nationala si probleme de mediu.

Reformati-va, reformati-va, reformati-va!
Intr-un interviu acordat NewsIn, Anthony Giddens a pledat pentru reformarea PSD. „Ne aflam in prezenta unei cu totul alte lumi, iar mesajul meu catre partidele de stanga este: „Inovati, inovati, inovati! Reformati-va, reformati-va, reformati-va!“ Daca ramaneti legati de modul traditional in care faceti lucrurile, atunci nu veti avea nici justitie sociala, nici performanta economica, indiferent de ce stat vorbim.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin