Deficitul comercial al Romaniei a atins nivelul de 15,07 miliarde de euro in primele noua luni ale anului, ritmul de crestere a importurilor mentinandu-se de peste doua ori mai ridicat decat al exporturilor, potrivit datelor Institutului National de
Deficitul comercial al Romaniei a atins nivelul de 15,07 miliarde de euro in primele noua luni ale anului, ritmul de crestere a importurilor mentinandu-se de peste doua ori mai ridicat decat al exporturilor, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Astfel, Romania a importat anul acesta bunuri in valoare de 36,4 miliarde de euro, cu 27% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce exporturile au crescut cu doar 11,7%, insumand 21,4 miliarde de euro. Calculate in moneda nationala, importurile au fost de 120,29 miliarde de lei, iar exporturile, de 70,62 miliarde de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.