Catalogul clasei are aceeasi forma si aceleasi rubrici ca si cel de pe vremea comunismului. Si, mai ales, are acea rubrica de la sfarsit in care sunt notate profesiile si locurile de munca ale parintilor. Cui foloseste acest lucru? Unii exponenti ai
Catalogul clasei are aceeasi forma si aceleasi rubrici ca si cel de pe vremea comunismului. Si, mai ales, are acea rubrica de la sfarsit in care sunt notate profesiile si locurile de munca ale parintilor. Cui foloseste acest lucru? Unii exponenti ai sistemului au incercat sa ne convinga ca, atunci cand copilul pateste ceva sau are probleme la scoala, profesorii trebuie sa stie unde lucreaza parintii. Insinuand ca s-ar duce direct la MAE, la SIE, la Cotroceni, la Faur sau la Apaca sa-l caute pe parinte. In fapt, existenta in catalog a profesiei parintelui si, mai grav, a locului de munca nu are nici o logica. Reglementarea ceausista, mentinuta in mod dubios de Ministerul Educatiei, nu face decat sa adauge si mai mult subiectivism in aprecierile profesorilor. Cum sa dai o nota proasta fiului unui general SRI? Sau unuia despre care scrie ca-i functionar MAE?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.