Un nou caz de cruzime fata de animale a fost semnalat, recent, de presa locala din Alba. Este vorba despre un cal accidentat de o masina si lasat doua zile, in chinuri groaznice, intr-un sant. Accidentul rutier s-a petrecut duminica, la ora 23.30, c
Un nou caz de cruzime fata de animale a fost semnalat, recent, de presa locala din Alba. Este vorba despre un cal accidentat de o masina si lasat doua zile, in chinuri groaznice, intr-un sant. Accidentul rutier s-a petrecut duminica, la ora 23.30, cand un autoturism Alfa Romeo a lovit in plin animalul lasat nesupravegheat de catre proprietar. Calul avea picioarele rupte si, pentru a nu incurca traficul, a fost tarat pe camp si lasat sa agonizeze. Timp de doua zile, animalul a tot incercat sa se ridice, iar participantii la trafic, care treceau pe Drumul National 67C, in apropiere de Sebes, au avut parte de imagini terifiante. Abia dupa doua zile de chinuri groaznice, animalul a fost eutanasiat de medicul veterinar din zona. Inspectorul Mircea Fulea de la Politia Sebes a reusit sa identifice proprietarul calului, Daniel Grozav, un rrom din Petresti, care a fost amendat cu doar 100 de lei pentru aceasta fapta abominabila.

Autoritatile s-au miscat in ritm de melc
Directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare Alba, dr. Vasile Beres, sustine ca autoritatile locale nu au intervenit cu promptitudine decat dupa ce au fost sesizate de catre medicii veterinari. Medicul care a eutanasiat calul este Traian Postescu, acesta deservind zona Petresti. Dr. Ovidiu Jurca este cel care a supravegheat acest caz. “A trecut destul de mult timp pana ce calul a fost eutanasiat si ridicat de catre Protan din camp. In fapt, Primaria Sebes, prin departamentul care se ocupa cu ecarisarea teritoriului, a intervenit pana la urma. In asemenea accidente, Politia trebuie sa anunte primaria, iar aceasta trebuie sa solicite medicul zonal pentru eutanasie. Apoi cei de la Protan vin sa ridice lesul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.