Lupta dintre cele doua Palate din Romania s-a extins si la nivelul Uniunii Europene, mai ales in contextul apropierii alegerilor europarlamentare. Astfel, fiecare familie europeana isi sprijina partenerii din Romania. Ieri, o delegatie a PPE, parten
Lupta dintre cele doua Palate din Romania s-a extins si la nivelul Uniunii Europene, mai ales in contextul apropierii alegerilor europarlamentare. Astfel, fiecare familie europeana isi sprijina partenerii din Romania. Ieri, o delegatie a PPE, partener al PD, aflata in vizita la noi in tara a criticat guvernul, sustinand ca acesta e cam „obosit“ si nu prea se mai omoara cu reformele, nici cu evolutia economica si nici cu lupta anticoruptie. De cealalta parte, liderii liberalilor europeni au sustinut intotdeauna PNL. Chiar la inceputul saptamanii Graham Watson a fost prezent in Romania si l-a laudat pe premierul Tariceanu pentru felul cum a gestionat criza privind imigratia. Singurul care si-a parasit familia europeana, desfiintand-o, este Corneliu Vadim Tudor. Sustinerea pe care europenii o acorda romanilor nu este intotdeauna sau neaparat dezinteresata. Numarul parlamentarilor romani care vor merge in Parlamentul European este unul insemnat, mai ales in contextul in care diferentele de parlamentari intre grupurile politice ale PE nu sunt foarte mari. Asa incat fiecare grup european are tot interesul ca inainte de euroalegeri sa-si creasca sansele de a lua cat mai multe voturi pentru partidele din Romania. In afara de interesul politic mai trebuie amintit si cel financiar - grupurile parlamentare primesc fonduri, care nu sunt de neglijat.

Popularii europeni sunt cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 278 de parlamentari. Ii urmeaza familia socialista cu 219 parlamentari. Pe locul trei sunt liberalii care au un numar de 104 parlamentari.

Presedintele grupului CDU/CSU din PE, Werner Langen, a declarat, ieri, la Bucuresti, dupa o intalnire cu liderii PD, ca a remarcat o „oboseala“ a Guvernului roman in desfasurarea reformelor si a precizat ca Romania trebuie sa faca progrese in domeniul economic si al justitiei. „Nu dorim sa ne amestecam in treburile interne ale Romaniei, dar am observat o anumita oboseala din partea Guvernului actual in ceea ce priveste reformele care trebuie sa fie desfasurate“, a precizat Langen. Presedintele grupului CDU/CSU din Parlamentul European a afirmat ca, in acest moment, in Romania „problemele de politica interne sunt dominante, dar sunt neglijate reformele in domeniul justitiei, unde trebuie facute progrese“. El a mai spus ca Romania trebuie sa faca progrese si in domeniul economic. „Am dori mai multe progrese si trebuie sa fie depuse mai multe eforturi, ca Romania sa foloseasca pe deplin posibilitatile UE si sa aiba un aport valoric, atat pentru Romania, cat si pentru UE“, a spus Langen.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.