Guvernele Romaniei si Ungariei vor semna, miercuri, la Sibiu, o Declaratie comuna pentru construirea unei linii de cale ferata, de mare viteza, pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta si un acord de extindere a domeniilor in care romanii pot fi angaja
Guvernele Romaniei si Ungariei vor semna, miercuri, la Sibiu, o Declaratie comuna pentru construirea unei linii de cale ferata, de mare viteza, pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta si un acord de extindere a domeniilor in care romanii pot fi angajati in Ungaria fara un permis de munca. „Partea ungara are un proiect de constructie a unei linii de cale ferata de mare viteza, pornind de la Paris si pana la Budapesta, cu tranzit prin Viena. Dorim sa ne cuplam la aceasta linie de mare viteza“, a declarat Attila Cseke, secretar de stat in Secretariatul General al Guvernului, citat de Mediafax. El a aratat ca este de asteptat ca la sedinta comuna a celor doua guverne sa se anunte si deschiderea „mai larga“ a pietei muncii ungare pentru lucratorii romani.

In prezent, cetatenii romani pot fi angajati in Ungaria, fara permis de munca, in doar patru domenii care includ 254 de specializari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.