In structura actionariatului a intrat si firma Impact, care a promis ca va investi 20 de miliarde in echipa.

Actionarii "U" Cluj au avut ieri o sedinta in urma careia s-au luat mai multe decizii. Astfel, noul manager general al clubulu
In structura actionariatului a intrat si firma Impact, care a promis ca va investi 20 de miliarde in echipa.

Actionarii "U" Cluj au avut ieri o sedinta in urma careia s-au luat mai multe decizii. Astfel, noul manager general al clubului este Alin Tise, fost prefect si finul primarului Emil Boc. El il inlocuieste pe Alin Banceu, care a demisionat "cu mandat clar de a asigura raminerea in Liga I si pregatirea tuturor documentelor in vederea vinzarii clubului Universitatea", a precizat primarul Clujului, Emil Boc. Actionariatul clubului ramine stabilit cu urmatoarele cote: Consiliul Local Cluj detine 64%, firma Oncos - 17%, Banca Transilvania - 10%, firma Ben-Ben, 7%, restul apartinind clubului si Camerei de Comert Cluj. Totodata, s-a decis cooptarea unui nou actionar, firma Impact, care va realiza la Cluj un proiect imobiliar, Cartierul Lombului. Impact a cumparat simbolic o actiune, dar va investi aproximativ 20 de miliarde de lei vechi in club, urmind sa detina, dupa aceasta majorare de capital, aproximativ 15%. O data cu obtinerea acestor procente, actiunile celorlalti participanti se vor diminua proportional, a explicat primarul Emil Boc la finalul sedintei. "Cu mentiunea ca Consiliul Local va ramine majoritar, potrivit deciziei luate de acest consiliu", a precizat Boc. In prezent, Universitatea Cluj se afla pe ultimul loc in Liga I, in pericol de retrogradare daca nu se va redresa in etapele urmatoare ale campionatului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.