Austria este noua destinatie turistica preferata de romånii care isi petrec sarbatorile peste hotare. Reprezentantii agentiilor de turism spun ca pachetele de vacanta in aceasta tara sunt cele mai solicitate pentru aceasta iarna.

Din ce in ce mai multi romani aleg sa-si petreaca Craciunul si Revelionul in Austria, iar anul acesta, vanzarile sunt o adevarata surpriza pentru agentiile de turism.

„Dintre toate destinatiile externe, Austria este cea mai solicitata. Biletele sunt aproape de epuizare“, ne-a declarat Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours. De ce au devenit statiunile austriece, dar si Viena, atat de cautate? In primul rand, pentru ca Austria este in acest moment destinatia numarul unu de ski pentru romani, iar sejururile sunt relativ ieftine comparativ cu alte tari, explica Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
De exemplu, un sejur de o saptamana la o pensiune de trei stele din Salzburgerland, cu mic dejun, costa 275 de euro de persoana, in timp ce la un hotel de patru stele, cel putin 700 de euro. Una din statiunile care atrage iubitorii d e sporturi de iarna este Kaprun, „pentru ca aici nimeni nu risca un sejur fara zapada“, spune Aurelian Bratosin, directorul Butterfly Tourism.
Totodata, distanta mica fata de Austria este un argument deloc de neglijat. „Cei mai multi dintre turisti prefera sa se deplaseze cu masina, pentru ca este mai ieftin.