Evaluarea facuta companiei Petrom in vederea privatizarii (de aproximativ 2 miliarde de euro) a fost de 3 ori mai mica decat valoarea reala de piata, care se ridica undeva la 6-7 miliarde de euro. Aceasta este concluzia care reiese din ancheta facuta
Evaluarea facuta companiei Petrom in vederea privatizarii (de aproximativ 2 miliarde de euro) a fost de 3 ori mai mica decat valoarea reala de piata, care se ridica undeva la 6-7 miliarde de euro. Aceasta este concluzia care reiese din ancheta facuta de comisia parlamentara speciala de investigare a privatizarii Petrom. In consecinta, comisia solicita declansarea unei anchete a Curtii de Conturi la Petrom, dar si o ancheta postprivatizare din partea AVAS. Senatorul conservator Marius Marinescu, membru al comisiei, ne-a declarat aseara ca, in urma analizei facute de catre specialistii angajati de comisie si de catre parlamentari, a reiesit ca o serie de clauze din contractul de privatizare a companiei Petrom sunt defavorizante pentru statul roman. El a dat ca exemple, in acest sens, clauza care prevede ca timp de 10 ani va fi mentinuta o redeventa fixa sau cea care spune ca Petrom poate cere despagubiri fara limita de suma de la statul roman pentru decontaminarea terenurilor petrolifere. Raportul terminat ieri de catre comisia de ancheta va fi depus la Biroul Permanent al Senatului, urmand ca cel mai probabil saptamana viitoare sa fie prezentat si supus votului in aceasta camera. Si SRI a realizat un raport pe tema privatizarii Petrom, dar rezultatele acestuia nu au fost facute publice.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.