Securitatea comunista din Romånia a avut doua mari coordonate cu ajutorul carora incerca sa controleze vietilor oamenilor. Ea a actionat atåt in interiorul granitelor tarii, cåt si in exteriorul lor. Marius Oprea, presedintele Inst
Securitatea comunista din Romånia a avut doua mari coordonate cu ajutorul carora incerca sa controleze vietilor oamenilor. Ea a actionat atåt in interiorul granitelor tarii, cåt si in exteriorul lor. Marius Oprea, presedintele Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romånia (IICCR), sustine ca fostii ofiteri de securitate Silvian Ionescu si Liviu Turcu ar fi desfasurat activitati de tip terorist, in perioada cånd acestia au activat in structurile securitatii.

Marius Oprea, presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania (IICCR), a declarat, ieri, ca IICCR analizeaza activitatile de tip terorist ale fostei securitati. In acest sens, el a dezvaluit in exclusivitate pentru „Gardianul“ ca „Silvian Ionescu si Liviu Turcu sunt banuiti de activitati teroriste“. „Silvian Ionescu era rezident in Spania, iar Liviu Turcu era rezident in Portugalia“, a completat Oprea. El a precizat ca din acele zone plecau plicuri capcana catre anumiti destinatari. In acest context, Oprea a precizat ca recent Liviu Turcu a venit in Romania pentru a se intalni speci al cu el. „L-am refuzat“, a precizat Oprea. Seful IICCR a aratat ca cercetarea asupra acestui aspect a inceput in urma cu 6- 7 luni. Mai mult, Institutul a trimis in luna mai o sesizare penala catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare cu privire la abuzurile si crimele savarsite, ordonate sau inspirate de catre 210 de fosti comandanti si ofiteri cu atributii de conducere din cadrul sistemului penitenciar din Romania, care in perioada martie 1945 - decembrie 1989 au folosit sistemul de detentie ca principal instrument de realizare a politicii de exterminism social pentru lichidarea fizica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.