Integrarea Romåniei in Uniunea Europeana ar putea fi periclitata de lentoarea cu care se misca unii functionari ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. 'Gardianul>> a intrat in posesia unui document-bomba p
Integrarea Romåniei in Uniunea Europeana ar putea fi periclitata de lentoarea cu care se misca unii functionari ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. 'Gardianul>> a intrat in posesia unui document-bomba prin care Robert Madelin, director general al Departamentului de Sanatate si Protectia Consumatorului din cadrul Comisiei Europene, il avertizeaza pe Lazar Comanescu, reprezentantul nostru la UE, de acest fapt. Comisia Europeana sustine ca Romånia este singura tara ce nu a trimis la UE planul de masuri privind protectia animalelor si a operatiunilor derivate. Somatia europeana spune ca respectiva clauza de salvgardare va fi activata intr-o luna de la primirea avertismentului respectiv. Culmea, presedintele ANSVSA nu stia nimic ieri despre somatia trimisa de Uniune.

La sfarsitul lunii octombrie a mai iesit la iveala o dovada a faptului ca armata de functionari din cadrul ANSVSA primeste salarii de pomana. Un inalt oficial al Comisiei Europene a fost nevoit sa ne „urecheasca”, pe motiv ca suntem singura tara membra care nu am trimis documentatia solicitata la capitolul „prot ectie animala”. Dupa primul avertisment, gluma s-a ingrosat, iar acum Romania este amenintata cu activarea unei clauze de salvgardare.
Pe 24 octombrie 2007, la cabinetul reprezentantului permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, Lazar Comanescu, a sosit scrisoarea de care vorbeam. Acolo se spune ca „in concordanta cu articolul 25 din regulamentul Consiliului referitor la protectia animalelor pe timpul transportului si a operatiunilor conexe, statele membre UE sunt obligate sa comunice Comisiei, pana cel tarziu pe 5 iulie 2006, masurile luate in acest sens.

Pana in acest moment, Comisia nu a primit nici un fel de informatie din partea tarii dumneavoastra.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.