Suplimentele cu lecitina nu au voie sa lipseasca din dieta gravidelor, arata revista americana New Scientist. Un studiu efectuat la Duke University a aratat ca mamele care iau lecitina in timpul sarcinii aduc pe lume copii care au o memorie foarte b
Suplimentele cu lecitina nu au voie sa lipseasca din dieta gravidelor, arata revista americana New Scientist. Un studiu efectuat la Duke University a aratat ca mamele care iau lecitina in timpul sarcinii aduc pe lume copii care au o memorie foarte buna si invata rapid notiuni noi. Medicul Scott Swartzwelder, coordonatorul studiului, afirma ca lecitina trebuie luata inca din primul trimestru de sarcina, atunci cand se formeaza sistemul nervos al copilului. In a doua perioada a sarcinii, lecitina contribuie si la dezvoltarea plamanilor micutului. Pe langa suplimentele nutritive, lecitina mai poate fi luata din galbenusul de ou, ficat, semintele de floarea-soarelui, semintele de susan, cerealele integrale, germenii de grau, alunele de pamant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.