Preturile legumelor si fructelor de pe piata interna au inregistrat in acest an unele dintre cele mai rapide cresteri din UE. Astfel, Romania ocupa locul trei, respectiv doi, la nivelul blocului comunitar in functie de inflatia la cele doua categori
Preturile legumelor si fructelor de pe piata interna au inregistrat in acest an unele dintre cele mai rapide cresteri din UE. Astfel, Romania ocupa locul trei, respectiv doi, la nivelul blocului comunitar in functie de inflatia la cele doua categorii de produse in perioada iunie-septembrie. Cel mai semnificativ avans pe segmentul legumelor a fost consemnat de Cipru si Malta, in timp ce Romania a fost devansata numai de Letonia in ceea ce priveste cresterea preturilor la fructe, potrivit datelor Biroului european de statistica, Eurostat. In ansamblu, Romania este a treia economie din UE in functie de cresterea preturilor la produsele alimentare, dupa Bulgaria si Malta. Analizate defalcat, pentru perioada iunie-septembrie 2007, preturile produselor de panificatie au crescut cu un ritm peste media Uniunii, plasand Romania pe locul sapte in UE, dupa Bulgaria (locul 1) sau Ungaria (locul 3).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.