Presedintele Traian Basescu a trimis, ieri, Parlamentului pentru reexaminare Legea referendumului adoptata cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede amanarea alegerilor daca se convoaca referendum national in aceeasi zi. In cerer
Presedintele Traian Basescu a trimis, ieri, Parlamentului pentru reexaminare Legea referendumului adoptata cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede amanarea alegerilor daca se convoaca referendum national in aceeasi zi. In cererea de reexaminare, Basescu arata ca legea trimisa spre promulgare completeaza dispozitiile privind organizarea si desfasurarea referendumului in sensul ca „este interzis ca alegerile prezidentiale, parlamentare ori cele pentru Parlamentul European sa aiba loc la aceeasi data cu referendumul“. Presedintele sustine ca dispozitiile noii legi constituie o incalcare a Constitutiei si o nerespectare a deciziilor Curtii Constitutionale prin care s-a stabilit ca orice limitare a prerogativelor constitutionale ale presedintelui in materia consultarii prin referendum a poporului este neconstitutionala. Totodata, aceste dispozitii incalca prevederile Constitutiei intrucat ingradeste dreptul poporului de a-si exercita suveranitatea „prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum&ldquo ;. Nicolicea a spus ca legea de modificare a legii referendumului trimisa Parlamentului de presedinte este o lege veche, care a mai fost trimisa spre reexaminare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.