Risc. Cele mai expuse sunt persoanele in varsta, cu afectiuni cardio-pulmonare si respiratorii In aceasta perioada, cand se inregistreaza diferente mari de temperatura de la o zi la alta, pot aparea diferite tulpini de virusuri, inclusiv cel gripal.
Risc. Cele mai expuse sunt persoanele in varsta, cu afectiuni cardio-pulmonare si respiratorii In aceasta perioada, cand se inregistreaza diferente mari de temperatura de la o zi la alta, pot aparea diferite tulpini de virusuri, inclusiv cel gripal. Acestea pot favoriza aparitia virozelor respiratorii sub cele mai variate forme. Vaccinarea antigripala, recomandata in primul rand copiilor si batranilor, este principala modalitate de prevenire. Umiditatea din sezonul rece de toamna poate, insa, crea serioase probleme si pacientilor suferinzi de afectiuni osteoarticulare - artroza genunchiului, a umarului, discopatii lombare si spondiloza cervicala. La persoanele in varsta, cu afectiuni cardio-pulmonare si respiratorii, pot aparea complicatii din cauza unor viroze, care, netratate, duc la deces. Bronhopneumoniile interstitiale, bronsitele, sinuzitele, laringitele sunt doar cateva dintre afectiunile care se pot asocia celor existente initial. Pentru persoanele care sufera de boli pulmonare sau alte afectiuni grave, raceala poate fi periculoasa. Gripa poate deveni severa in cazul varstnicilor si bolnavilor cu afectiuni cronice. In ambele cazuri, trebuie sa beti multe lichide calde, pentru a evita deshidratarea, si sa va odihniti mult. Supa de pui preparata in casa va poate ajuta sa va curatati mucusul. Atat in cazul racelii, cat si al gripei solicitati asistenta medicala daca respirati cu dificultate, aveti o senzatie de lesin, dureri puternice de gat si tuse cu sputa sau mucus in cantitate mare (mai ales daca sunt verzi sau galbene). Daca simptomele persista si dupa zece zile, mergeti neaparat la medic!


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.