>> Locuitorii din comuna Horia nu au inca un sistem modern de alimentare cu apa potabila.

>> Prefectura promite rezolvarea acestei probleme printr-un program guvernamental.

>> Valoarea totala a investitiei, care cuprinde o gama
>> Locuitorii din comuna Horia nu au inca un sistem modern de alimentare cu apa potabila.

>> Prefectura promite rezolvarea acestei probleme printr-un program guvernamental.

>> Valoarea totala a investitiei, care cuprinde o gama larga de lucrari, se ridica la 2,5 milioane lei.

Alimentarea cu apa potabila in comuna Horia reprezinta inca o problema nerezolvata. Ce-i drept, in satele Horia si Tichilesti exista o retea, dar s-a constatat, in ultima perioada, ca sursa de aprovizionare din puturile forate este infectata cu nitrati, ceea ce le creeaza localnicilor mari necazuri. Cat priveste satul Closca, aici oamenii apeleaza tot la vechile fantani, nici ele nefiind corespunzatoare. O situatie ce ii da batai de cap administratiei publice locale, care cauta solutii pentru indreptarea lucrurilor. Iar pentru aceasta trebuie bani, si nu putini. Bugetul este mic, chiar mai mic decat era normal, dupa cum ne informeaza surse din primarie, deoarece atunci cand el a fost repartizat de la centru a fost diminuat dintr-o greseala, care nici acum n-a fost remediata, cu 20%. si atunci?
Incurajata de aceasta promisiune, primaria a intocmit un proiect pentru care s-a gasit si sursa de finantare dintr-un program guvernamental.
Intreaga investitie este insa mult mai complexa si ea presupune nu numai fonduri mari, ci si solutii tehnice deosebite pentru care s-au facut mai multe studii, ca si interventii la diverse alte foruri.
>> Bani de la Guvern, teren de la vecini
Primaria Saraiu a pus la dispozitia colegilor din Horia un teren, pe valea raului Topolog, unde vor fi forate mai multe puturi. De aici apa va ajunge in satele Horia, Closca, Tichilesti, Siriu si Crisan, ultimele doua din comuna Crucea. Lungimea totala a retelei va fi de 28 km. Daca intre Horia si Tichilesti, pe o lungime de 7 km, ea exista deja si necesita doar o verificare, ceilalti 21 km urmeaza sa fie pozati. Vor fi realizate un bazin de acumulare, o statie de clorinare si alte utilitati. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 25 miliarde lei, care vor fi asigurati de catre Guvern. In 2008 cetatenii din aceasta zona vor avea apa buna la robinet.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.