Transavia, lider pe piata interna a produselor din carne de pasare, va aloca peste 10,5 milioane de euro pana la sfarsitul anului 2008 pentru modernizarea companiei Avicola Brasov.  "Vom investi in utilaje pentru retehnologizare, iar in aceasta
Transavia, lider pe piata interna a produselor din carne de pasare, va aloca peste 10,5 milioane de euro pana la sfarsitul anului 2008 pentru modernizarea companiei Avicola Brasov. "Vom investi in utilaje pentru retehnologizare, iar in aceasta toamna prioritara este partea de ambalare a produselor", declara Ioan Popa, managerul general Transavia. La sfarsitul lunii august, actionarii Avicola Brasov au hotarat numirea lui Ioan Popa in functia de presedinte al Consiliului de Administratie. "La momentul preluarii, societatea inregistra pierderi si datorii foarte mari, astfel ca pentru a putea rentabiliza afacerea, a fost necesar sa recurgem la schimbari din prima zi", spune Ioan Popa, care a platit 4 mil.euro pe pachetul de actiuni la Avicola Brasov. Pentru ca planurile de a aduce societatea pe profit sa poata fi concretizate incepand cu 2008, o parte dintre proprietatile societatii au fost scoase la vanzare. Abatorul si fermele ramase vor fi retehnologizate. Se vor achizitiona noi mijloace de transport pentru carne, furaje si cereale. In prezent, productia de carne la Avicola Brasov nu depaseste 10.000 de tone anual, insa odata cu implementarea standardelor tehnologice, la sfarsitul lui 2008, productia de carne in viu se va dubla, ajungandu-se la o cota de piata de 20% pentru Transavia. Cresterea procentuala de 5% va consolida pozitia de lider absolut al companiei pe piata interna a carnii de pasare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.