Premierul roman Calin Popescu Tariceanu s-a declarat dezamagit de declaratiile unor politicieni italieni in legatura cu romii si romanii din Italia si a avertizat in legatura cu o tendinta antiitaliana in Romania, potrivit unui interviu acordat cotid

Premierul roman Calin Popescu Tariceanu s-a declarat dezamagit de declaratiile unor politicieni italieni in legatura cu romii si romanii din Italia si a avertizat in legatura cu o tendinta antiitaliana in Romania, potrivit unui interviu acordat cotidianului Corriere della Sera.

Premierul roman a explicat ca Guvernul de la Bucuresti incearca sa integreze romii in societate. "Nu este adevarat ca nu facem nimic pentru a impiedica migratia romilor. Noi incercam sa ii integram, problema este ca nu reusim, nu am obtinut niciodata un succes important", a explicat el.

"Problema romilor se rezolva prin educatie, convingand tinerii sa invete, schimbandu-le obiceiurile. Dar rezultatele, daca vor exista, le vom vedea peste multi ani", a adaugat oficialul.

"Pana atunci va fi nevoie sa ne confruntam (cu aceasta chestiune - n.red.) la nivel european. A crede ca este numai problema noastra, cu siguranta nu va ajuta la rezolvarea ei. Si nici demonizarea. Rom nu este automat sinonim cu delincvent", a subliniat el.

Intrebat in legatura cu faptul ca Adrian Mutu a fost numit "tigan" pe stadion, Tariceanu a raspuns: "Este o nedreptate care ma raneste. Am facut eforturi mari pentru a adera la UE si 99% dintre romani se comporta bine. Suntem o tara in plina crestere economica, iar dumneavoastra, care sunteti principalul nostru partener comercial, stiti acest lucru", a afirmat premierul roman.

Tariceanu s-a declarat ingrijorat de climatul din Italia, ostil fata de romani. "Unele declaratii precipitate au pus gaz pe foc in ceea ce priveste rasismul vizand conationalii mei, creand o reactie si aici, in Romania, unde se riposteaza insultand si amenintand italienii", a avertizat seful Guvernului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.