Asociatia "Rost" a organizat la sfarsitul saptamanii trecute conferinta "Sfintii inchisorilor", in cadrul careia au fost lansate volumele "Viata Parintelui Gheorghe Calciu, dupa marturisirile sale si ale altora", ingrijit la Manastirea Diaconesti (Ba
Asociatia "Rost" a organizat la sfarsitul saptamanii trecute conferinta "Sfintii inchisorilor", in cadrul careia au fost lansate volumele "Viata Parintelui Gheorghe Calciu, dupa marturisirile sale si ale altora", ingrijit la Manastirea Diaconesti (Bacau) si aparut, cu o predoslovie de IPS Bartolomeu Anania, la Editura Christiana si "Sfantul inchisorilor. Marturii despre Valeriu Gafencu adunate si adnotate de Monahul Moise", aparut, cu un cuvant inainte de IPS Andrei Andreicut, la Editura Reintregirea (Alba Iulia). In deschidere, scriitorul Razvan Codrescu a aratat ca, si azi, marturisitorii si luptatorii crestini impotriva comunismului sunt ignorati si chiar discreditati, in timp ce Vaticanul, de exemplu, tocmai a beatificat un numar de 498 de clerici cazuti in Spania pentru Hristos.
Parintele Amfilohie, duhovnicul Manastirii Diaconesti, a subliniat ca "trebuie nu numai sa promovam binele, adevarul si iubirea, ci sa si infruntam raul", iar monahul Moise Iorgovan a afirmat ca, studiind viata anticomunistilor din inchisori, a aflat multe figuri de sfinti si de marturisitori, care s-ar cadea sa fie canonizati.
Dan Puric a amintit ca atunci cand biserica Sfanta Vineri a fost daramata, crestinii au venit si au luat acasa fiecare cate o caramida din biserica lor. Dan Puric: "Aceasta carte este o caramida din Biserica neamului. E o caramida vie. Mai avem caramizi. O caramida se numeste Valeriu Gafencu, alta Petre Tutea, alta Ion Gavrila Ogoranu, alta Ioan Ianolide... Multe caramizi..." (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.