Istoricul familial este un factor de risc pentru aparitia mai multor forme de cancer. Cercetatorii suedezi au descoperit insa ca si rata de supravietuire este similara la parinti si copii. Cu alte cuvinte, daca unul dintre parinti a avut


Istoricul familial este un factor de risc pentru aparitia mai multor forme de cancer. Cercetatorii suedezi au descoperit insa ca si rata de supravietuire este similara la parinti si copii. Cu alte cuvinte, daca unul dintre parinti a avut o forma de cancer, iar copilul face aceeasi forma de cancer, sansele de supravietuire ale celor doi sunt asemanatoare. Aceasta legatura parinti-copii poate fi utila si pentru stabilirea ghidului de tratament, a declarat in revista medicala britanica The Lancet dr Linda Lindstrom, coordonatorul echipei de cercetare de la Institutul Karolinska din Stockholm. "Cand unul dintre parintii bolnavului de cancer a avut o rata mica de supravietuire ca urmare a aceleiasi maladii, aceasta informatie ar putea fi foarte importanta pentru a stabili corect evolutia tumorii respective", au declarat specialistii in aceeasi revista, citata de AFP. La acest studiu au participat trei milioane de familii si un milion de bolnavi de cancer din Suedia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.