Peste 150 de cetateni italieni au savarsit anul acesta infractiuni pe teritoriul Romaniei, cele mai multe dintre faptele ilegale fiind de natura economica, au declarat pentru NewsIn surse din Inspectoratul General al Politiei Romane. Anul acesta

Peste 150 de cetateni italieni au savarsit anul acesta infractiuni pe teritoriul Romaniei, cele mai multe dintre faptele ilegale fiind de natura economica, au declarat pentru NewsIn surse din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Anul acesta, politistii romani au instrumentat cauze in care au fost implicati 153 de cetateni italieni, iar datele din statisticile anilor trecuti au arata ca, in Romania, au fost prinsi infractori italieni implicati in evaziune fiscala sau trafic de droguri, unii dintre ei avand legaturi cu Cosa Nostra, Camorra si Sacra Corona Unita, cele mai puternice organizatii mafiote din Italia.

Ofiterii de legatura italieni detasati in tara au aratat ca cele mai grave probleme sunt cele legate de faptul ca unii membri ai mafiei italiene s-au stabilit in Romania. In ultimii cinci ani, cativa lideri ai unor organizatiilor mafiote au fost gasiti in Romania iar operatiunile ilegale semnalate de autoritati au fost cele de spalare de bani prin afaceri imobiliare, terenuri agricole ori cele de import-export.

Anul trecut in octombrie, Biroul pentru Combaterea Crimei Organizate l-a retinut pe Angelo Damiani, de 59 ani, din Roma - Italia in judetul Dolj. Barbatul era dat in urmarire generala prin Interpol sub acuzatia de tentativa de omor, iar din noiembrie 2005 se stabilise in Craiova, la domiciliul unei femei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.