La sfarsitul saptamanii trecute, la o intalnire a alesilor locali ce nu anunta mare lucru, s-a lansat o idee ce ar putea revolutiona administratia publica din Romania. Florin Pandele, primarul comunei Voluntari, a propus ca, pentru alegerile locale
La sfarsitul saptamanii trecute, la o intalnire a alesilor locali ce nu anunta mare lucru, s-a lansat o idee ce ar putea revolutiona administratia publica din Romania. Florin Pandele, primarul comunei Voluntari, a propus ca, pentru alegerile locale de la anul, canditatul ce castiga alegerile intr-o localitate sa fie obligat sa-si dea demisia din partid. Cu alte cuvinte, alesul sa devina apolitic, si astfel sa fie pus la adapost in fata obligatiilor venite pe linie de partid.

Sa ne imaginam cum ar fi o lume fara primari vopsiti in culorile de partid. Pai ar mai rupe usa municipalitatii tot soiul de „golden bliti“ in cautare de contracte grase? Ar mai putea prospera ea mafia retrocedarilor de pe urma invartelilor si a schimburilor de terenuri? Si-ar mai imparti firmele de salubrizare mizeria din Capitala dupa regula telefonului de a partid? Probabil ca nu, insa nici problemele alesilor din toata tara nu ar fi rezolvate peste noapte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.