Inspectia Sanitara de Stat (ISS) Mures a anuntat ca din cele 63 de magazine verificate, 29 au fost sanctionate contraventional ca urmare a nerespectarii normelor de igiena la comercializarea painii. Sefa ISS Mures, dr Gabriela Uifalean, a declarat ca
Inspectia Sanitara de Stat (ISS) Mures a anuntat ca din cele 63 de magazine verificate, 29 au fost sanctionate contraventional ca urmare a nerespectarii normelor de igiena la comercializarea painii. Sefa ISS Mures, dr Gabriela Uifalean, a declarat ca s-a verificat respectarea normelor de igiena la comercializarea painii si a produselor de panificatie in magazinele alimentare nespecializate si in magazinele mixte din judet.

Uifalean a precizat ca au fost aplicate 22 de amenzi in valoare totala de 25.900 de lei si s-au emis sapte dispozitii de suspendare temporara a activitatii. Aceasta a precizat ca au fost inspectate atat conditiile igienico-sanitare de depozitare si desfacere a painii si a produselor de panificatie, cat si respectarea legislatiei privind starea de sanatate a personalului angajat. Printre problemele identificate de inspectori se numara depozitarea si comercializarea painii in conditii ce pot duce la contaminarea produsului, posibilitatea alegerii manuale de catre cumparatori a produselor de panificatie neambalate, neefectuarea controlului medical periodic sau efectuarea incompleta a acestuia de catre angajati.
     


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.