Liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca motivul pentru care s-a amanat repartizarea timpilor de antena a fost lipsa reprezentantilor PLD si PD de la sedinta Parlamentului din urma cu o saptamana.
"In sedinta com
Liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca motivul pentru care s-a amanat repartizarea timpilor de antena a fost lipsa reprezentantilor PLD si PD de la sedinta Parlamentului din urma cu o saptamana.
"In sedinta comuna a Senatului si a Camerei Deputatilor de luni, 29 octombrie a.c., comisia speciala pentru repartizarea timpilor de antena nu a trecut la vot din cauza absenteismului inregistrat in randurile grupurilor parlamentare ale PD si PLD", sustine Olteanu intr-un comunicat remis luni agentiei Mediafax.
El a aratat ca la sedinta de saptamana trecuta din partea PD au fost prezenti doar doi membri, iar de la PLD un singur parlamentar. Presedintele Camerei Deputatilor precizeaza ca, daca democratii si liberal-democratii ar fi fost prezenti, hotararea de infiintare a comisiei speciale pentru repartizarea timpilor de antena ar fi fost adoptata. El mai declara ca, dupa cum s-a dovedit in plen, doar grupurile parlamentare ale PNL si UDMR au sustinut infiintarea comisiei.
Bogdan Olteanu anunta ca va face demersurile pentru convocarea unei alte sedinte reunite a Parlamentului. "Sper ca cei doi lideri de grup ai PD sa promita ca isi vor putea disciplina colegii si vor veni la vot. Pana atunci, daca cineva are plangeri de facut, sa le faca in cadrul grupurilor parlamentare si sa traga concluziile care se impun", adauga presedintele Camerei.
In replica, liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca pentru initierea unor dezbateri pe tema referendumului nu este nevoie de dispozitiile unei comisii parlamentare speciale.
El a mentionat ca posturile publice de radio si televiziune se fac vinovate de nerespectarea legii, pentru ca nu au organizat dezbateri in legatura cu referendumul.
Presedintele PD si-a argumentat acuzatiile, explicand ca articolul 30 din legea referendumului spune ca, in campania pentru referendum, partidele si cetatenii au dreptul sa isi exprime opiniile in mod liber prin mitinguri, adunari publice si mijloace de informare in masa.
De asemenea, el a mai aratat ca decizia CNA din 25 octombrie 2007 precizeaza ca reflectarea evenimentelor legate de referendum trebuie sa respecte regulile legate de impartialitate si pluralismul de opinii din legislatia audio-vizuala. Tot ieri, Ioan Munteanu, secretarul Camerei, a declarat dupa sedinta ordinara a Biroului Permanent al Camerei: "Este posibil ca marti sa fie convocata sedinta comuna a celor doua Camere, pe ordinea de zi figurand reluarea discutiilor pe proiectul de hotarare privind acordarea timpilor de antena pentru referendum si nominalizarile la Consiliul SIE si SRI care se fac prin vot si apel nominal".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.