Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a afirmat intr-un comunicat ca Romania are la indemana parghii legislative care ii permit sa restrictioneze libera circulatie in strainatate a persoanelor care incalca legea, dupa ce seful

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a afirmat intr-un comunicat ca Romania are la indemana parghii legislative care ii permit sa restrictioneze libera circulatie in strainatate a persoanelor care incalca legea, dupa ce seful statului a declarat, luni, intr-o emisiune televizata ca astfel de masuri ar fi 'un tip de prostie inimaginabila'.

Olteanu mentioneaza ca exista reglementari clare in acest sens, adoptate de Parlamentul Romaniei si promulgate de seful statului, printre care Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.

Potrivit presedintelui Camerei inferioare, in acest act normativ se precizeaza ca 'restrangerea dreptului la libera circulatie in strainatate a cetatenilor romani poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult trei ani (...) cu privire la persoana care a fost returnata dintr-un stat in baza unui acord de readmisie incheiat intre Romania si acel stat si cu privire la persoana a carei prezenta pe teritoriul unui stat, prin activitatea pe care o desfasoara sau ar urma sa o desfasoare, ar aduce atingere grava intereselor Romaniei sau, dupa caz, relatiilor bilaterale dintre Romania si acel stat'.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.