Desfasurate duminica seara, partidele echipelor feminine Oltchim Rm. Valcea si Rulmentul Urban Brasov in cupele continentale s-au incheiat cu victorii la scor ale echipelor noastre, care au sanse mari de a castiga trofeele puse in joc. Handbalistele
Desfasurate duminica seara, partidele echipelor feminine Oltchim Rm. Valcea si Rulmentul Urban Brasov in cupele continentale s-au incheiat cu victorii la scor ale echipelor noastre, care au sanse mari de a castiga trofeele puse in joc. Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici si Popa Sevisteanu si-au demonstrat din nou valoarea, castigand la o diferenta de 10 goluri, 32-22 (13-11) pe terenul campioanei Ungariei, Ferencvaros Budapesta. Pana spre finalul primei parti a jocului, romancele au condus doar cu 3-4 goluri, dezlantuindu-se dupa pauza, cand tabela de marcaj s-a modificat considerabil in favoarea lor. Luminita Dinu a facut din nou un meci mare, fiind apreciata si de principalul Gheorghe Tadici, care si-a felicitat, de altfel, intreaga echipa pentru jocul prestat, cu mentiuni in plus pentru modul cum a functionat apararea. "Suntem fericiti si multumiti pentru acest rezultat", a completat tehnicianul, care nu a uitat sa critice si unele momente de scadere ale ritmului pe parcursul partidei. El si-a exprimat speranta ca, daca se vor impune si in urmatoarele intalniri, cu Budocnost Podgorica si Ferencvaros, programate pe teren propriu, vor obtine o calificare in premiera pentru o echipa romaneasca in optimile Ligii Campionilor. Au marcat pentru Oltchim: Ramona Maier (9 goluri), Adina Meirosu (7), Adriana Olteanu (5), Ionela Stanca (4), Valeria Bese (3), Steluta Luca (1), Roxana Cherascu (1) si Raluca Ivan. Au mai jucat Tolnai, Lecusanu, Vadinenau si Puscasu. Vineri, de la ora 19.30 (in direct la Sport.ro), Oltchim Rm. Valcea, lidera grupei D, va intalni pe Budocnost Podgorica din Muntenegru, care a fost intrecuta duminica, in deplasare, cu 36-29, de Viborg HK- Danemarca.
Invingatoare cu 32-24 in primul meci din turul al treilea al Cupei Cupelor, sustinut pe terenul echipei elene Anagennisi Artas, Rulmentul Urban Brasov, pregatita de Mariana Tarca, s-a impus si in a doua mansa, de data asta cu 33-20 (19-9), obtinand o calificare fara probleme in optimile de finala.
Cea mai buna jucatoare de pe teren a fost tanara Cristina Neagu, componenta a lotului national, care a inscris 8 goluri, secondata de Cristina Niculae (6) si Simona Gogarla (5), chemate de asemenea la reprezentativa tarii noastre. Au mai punctat Aneta Barcan (3), De Souza (2), Nicoleta Alexandrescu (2), Cristina Damian (2), Daniela Molsa (2), Elena Avadanii (2) si Codruta Zavragiu (1). Avadanii, fosta jucatoare din Deva, a revenit in formatia de sub Tampa, dupa o absenta de peste opt luni, datorata unei accidentari, ea evoluand destul de bine. Mariana Tarca a remarcat evolutia de ansamblu a elevelor sale, spunand ca-si doreste sa le vada in finala competitiei, unde, daca vor juca la fel, au sanse apreciabile de a castiga.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.