Episcopul Covasnei si Harghitei, Ioan Selejan (foto), a sfintit duminica dupa-amiaza o noua capela ortodoxa in municipiul Sfantu Gheorghe. In apropierea capelei, aflata in vecinatatea cazarmei de jandarmi, a fost pusa cu binecuvantarea sa si piatra
Episcopul Covasnei si Harghitei, Ioan Selejan (foto), a sfintit duminica dupa-amiaza o noua capela ortodoxa in municipiul Sfantu Gheorghe. In apropierea capelei, aflata in vecinatatea cazarmei de jandarmi, a fost pusa cu binecuvantarea sa si piatra de temelie a unei noi biserici ortodoxe, cea de-a treia de acest fel din Sfantu Gheorghe. In cei 13 ani de cand se afla in fruntea Episcopiei Covasnei si Harghitei, PS Ioan Selejan a construit din temelii ori a refacut peste 120 de lacasuri de cult in cele doua judete, multe dintre ele aflate in ruina ori distruse in timpul ocupatiei horthyste, din perioada 1940-1945. Printre ctitoriile episcopului Ioan Selejan se numara Manastirea „Adormirea Maicii Domnului“ de la Izvoru Muresului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.