Lansarea volumului de poezii intitulat "Turnatorii", a fost un prilej de participare pentru zeci de persoane care au venit sa asiste la lansarea de carte a tinerelor valori sucevene, unii dintre cei prezenti venind de la Cernauti. Cum era de asteptat
Lansarea volumului de poezii intitulat "Turnatorii", a fost un prilej de participare pentru zeci de persoane care au venit sa asiste la lansarea de carte a tinerelor valori sucevene, unii dintre cei prezenti venind de la Cernauti. Cum era de asteptat, nu au lipsit politicieni, consilieri, jurnalisti, intelectuali, oameni de afaceri suceveni, dornici sa mai schimbe impresii sau sa mai castige ceva capital politic. O surpriza pentru majoritatea participantilor a fost prezenta ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, la aceasta lansare de carte. Ministrul liberal a dat, totusi, un exemplu de fair-play, tinand sa il felicite pe social-democratul Catalin Nechifor si sa ii ureze succes singurului sucevean care candideaza pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare. Ministrul a tinut sa-i felicite pe tineri pentru reusita lor si s-a declarat placut impresionat de demersul lor literar. Cartea reuneste o parte din lucrarile a sapte tineri din judetul Suceava, pasionati de literatura: Mihaela suleap, Viorica Schipor, Andreea Novac, George-Alexandru Serediuc, Cosmina Morosan, Georgiana Toderas si Alexandra Latescu. Ei au declarat ca "isi vor turna literatura de cate ori vor avea ocazia, fara prejudecati, fara indiferenta si fara compromis". Una dintre scrierile care l-a impresionat cel mai mult pe Cristian Adomnitei a fost cea a lui George Alexandru Serediuc. Tanarul a scris, printre altele, un mic eseu despre scari in care reflecta asupra a tot ceea ce poate insemna "scara" in existenta cotidiana, precum si faptul ca "numai pe scari a putut intelege unde duc toate scarile: la tine in par". Volumul "Turnatorii" a fost finantat de cotidianul Obiectiv de Suceava si s-a lansat in cadrul "Saptamanii Europene a Tineretului", editia a IX-a.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.