„Reducerea TVA la alimentele de baza nu a fost luata in calcul pentru proiectia bugetara din 2008, dar nu este exclus sa fie introdusa, cand se vor gasi resursele necesare. Din calculele Ministerului Finantelor Publice (MEF), influenta unei as
„Reducerea TVA la alimentele de baza nu a fost luata in calcul pentru proiectia bugetara din 2008, dar nu este exclus sa fie introdusa, cand se vor gasi resursele necesare. Din calculele Ministerului Finantelor Publice (MEF), influenta unei astfel de masuri asupra bugetului ar fi foarte mare, iar atunci cand au fost reduse cotele TVA la anumite servicii, cum ar fi cele din industria medicamentelor sau cea hoteliera, ministerul nu a observat nici o reducere a preturilor“, a declarat, ieri, Mariana Vizoli, director in MEF, la un seminar organizat de Mediafax. Firmele din industria alimentara sustin insa ca bugetul de stat ar avea numai de castigat. „S-ar reduce piata neagra din industria alimentara care ajunge pana la 60%. In plus, nu cred ca vreun negustor nu ar fi interesat sa reduca pretul pentru a creste volumul“, a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Romalimenta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.