Isteria produsa in italia din cauza infractiunilor cetatenilor de etnie roma din Romania a determinat-o pe Minodora Cliveti, deputat PSD, sa propuna, in calitate de membru al Comisiei pentru migratii si populatie la Adunarea Parlamentara a Consiliulu
Isteria produsa in italia din cauza infractiunilor cetatenilor de etnie roma din Romania a determinat-o pe Minodora Cliveti, deputat PSD, sa propuna, in calitate de membru al Comisiei pentru migratii si populatie la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), infiintarea unui "mediator european pentru romi" la nivelul Consiliului Europei. Acesta ar avea drept atributii monotorizarea problematicii romilor in Europa, ar incuraja cooperarea intre statele membre in vederea identificarii de solutii comune pentru diferitele tipuri de situatii in care romii de pe continent se gasesc implicati cu precadere, ar contribui la tratarea intr-o maniera europeana, unitara, a cauzelor si efectelor unor actiuni ale romilor care provoaca reactii adverse din partea cetatenilor diferitelor state. Totodata, deputatul bacauan le-a cerut colegilor sai italieni din APCE sa se implice in verificarea modului de aplicare a prevederilor legale referitoare la expulzarea strainilor deveniti indezirabili, recent intrate in vigoare, pentru ca acestea sa nu produca efecte contrare prevederilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Cliveti a mai propus si crearea unui grup de lucru romano-italian la nivelul parlamentarilor membri APCE pentru colaborare in vederea gasirii de solutii comune pentru pastrarea bunelor relatii intre italieni si romani. Ea a reamintit ca judetul Bacau, cel putin, este deja o destinatie importanta pentru italieni, in timp ce multi bacauani muncesc cinstit in Italia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.