Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a solicitat Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor mai multe inscrisuri privind sedintele comisiei asupra Legii de capital, din iunie 2004, solicitarea fiind re
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a solicitat Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor mai multe inscrisuri privind sedintele comisiei asupra Legii de capital, din iunie 2004, solicitarea fiind respinsa, ieri, de Biroul Permanent al Camerei, a informat Mediafax. DIICOT a solicitat Comisiei de finante-buget a Camerei Deputatilor mai multe date despre modul in care s-au desfasurat lucrarile comisiei, in iunie 2004, asupra proiectului Legii pietei de capital. Printr-o adresa semnata de procurorul-sef Codrut Olaru, presedintele Comisiei de buget-finante, Aurel Gubandru, a fost informat de catre DIICOT ca procurorii acestei directii efectueaza verificari intr-un dosar penal in care cerceteaza modul, conditiile si imprejurarile in care au fost aduse o serie de modificari sau amendamente proiectului Legii pietei de capital. Olaru afirma, in adresa trimisa lui Gubandru, ca in dosarul in cauza "exista suspiciunea ca unele dintre acestea au fost efectuate in favoarea unor grupuri de interese". DIICOT solicita sa ii fie puse la dispozitie, de catre Comisia de buget-finante a Camerei, date si inscrisuri din care sa reiasa care sunt persoanele din cadrul CNVM care, in perioada 22 - 23 iunie 2004, au participat la lucrarile comisiei in care s-a discutat proiectul Legii pietei de capital. Solicitarile procurorilor DIICOT au fost retransmise, ieri, de presedintele Comisiei de buget-finante catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, care a respins cererea, pe motiv ca relatia dintre Camera Deputatilor si Ministerul Public se face prin intermediul procurorului-general al Romaniei si ca, in consecinta, solicitarea procurorilor trebuia semnata de procurorul-general. Secretarul Camerei, deputatul Ioan Munteanu, a precizat ca secretarul general va retrimite materialul primit de la Directie si ca il va inainta si procurorului general. Pe de alta parte, Munteanu a afirmat ca, in timpul sedintei Biroului Permanent de ieri, mai multi membri ai conducerii Camerei si-au manifestat nemultumirea fata de relatia dintre Camera si Ministerul Public si in special fata de procurorul general.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.