Adrian Cioroianu, deja botezat „Yesman“, s-a ales ieri cu o noua caracterizare care nu ii face deloc cinste. In urma unor declaratii incendiare conform carora ministrul de externe i-ar deporta pe rromii infractori in desertul egiptean, c
Adrian Cioroianu, deja botezat „Yesman“, s-a ales ieri cu o noua caracterizare care nu ii face deloc cinste. In urma unor declaratii incendiare conform carora ministrul de externe i-ar deporta pe rromii infractori in desertul egiptean, clasa politica l-a gratulat cu formula de fascist. Cioroianu insa nu s-a oprit din gafe. Desi a incercat sa-si ceara scuze ieri pentru cele spuse acum cåteva zile, el nu a fost nici coerent, nici logic, motivånd ca violatorii si pedofilii sunt pentru el categoria cea mai de jos a societatii. Deci, ministrul a reiterat declaratia de saptamåna trecuta, dar intr-o alta forma. El s-a antepronuntat. Giovanna Reggiani nu a fost violata. Demisia pe cånd domnule ministru?

Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, a declarat vineri seara, in cadrul emisiunii Stirea Zilei, ca interzicerea de a iesi din tara pentru oameni precum cel care a comis crima de la Roma ce tine paginile ziarelor de aproape o saptamana ar fi una dintre cele mai usoare pedepse. „Nu ne-am facut de ras noi (romanii - n.r.). S-a facut de ras un derbedeu. Oameni ca acestia fac de ras specia umana. E cea mai usoar a pedeapsa sa nu-i lasam sa iasa din tara. Ar trebui facute niste batalioane disciplinare... Ma gandeam daca nu putem cumpara o bucata din desertul egiptean sa-i plasam acolo pe astfel de oameni care ne fac de ras“, a spus Cioroianu. Tensionat, cu fata rosie si printre pauze de oftat, Cioroianu a oferit ieri o scuza fara logica. „Imi cer scuze celor ofensati. Va spun cu deschidere ca violatorii si pedofilii sunt pentru mine cea mai de jos categorie. Trimiterea in desert nu e o solutie“, a spus el. „A fost reactia mea umana, la o crima cu talharie si viol“, a motivat el apoi. Intrebat daca vede vreo diferenta intre declaratiile unor politicieni de la Roma care au cerut epurarea Italiei sau inchiderea granitelor si propria declaratie, acesta a raspuns: „Cred ca da. As vrea sa cred ca si declaratiile politicienilor italieni vor fi urmate de regrete“. Ministrul s-a pripit. Autopsia victimei a demonstrat ca aceasta nu a fost violata. Referindu-se la problema rromilor, a fost de parere ca acestia nu sunt integrati in Romania. Totodata, mai multe ONG-uri au inaintat MAE o scrisoare in care au cerut demisia lui Cioroianu. Adrian Cioroianu este la polul opus fata de predecesorul sau Mihai Razvan Ungureanu, care aparea la Bruxelles si Strasbourg in compania unei formatii de rromi.

Cioaba ataca MAE
Florin Cioaba, autointitulat rege al rromilor de pretutindeni a reactionat la aceasta declaratie precizand ca in scandalul legat de crima din Italia o reactie gresita au avut si unii dintre oficialii romani, printre care ministrul de externe, Adrian Cioroianu. „Domnul Cioroianu a spus ca daca ar fi dupa el ar cumpara un loc intr-un desert undeva si i-ar duce pe rromi acolo. Este foarte grav ca un ministru de externe sa spuna asemenea lucru“, a spus Florin Cioaba. Pe de alta parte, Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza,- si Florin Cioaba au conceput o scrisoare comuna pentru autoritatile din Italia, in care fac apel la gasirea unei „solutii de echilibru“ pentru rezolvarea situatiei create in urma incidentului de la Roma, transmite Mediafax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.