Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a dispus, marti, ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sa depuna, la dosarul in care Corina Voiculescu il acuza pe Daniel Morar ca ar fi solicitat sa-i fie ascultate ilegal telefoanele, nota transmisa de institut
Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a dispus, marti, ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sa depuna, la dosarul in care Corina Voiculescu il acuza pe Daniel Morar ca ar fi solicitat sa-i fie ascultate ilegal telefoanele, nota transmisa de institutie catre Serviciul Roman de Informatii (SRI).

O solicitare in acest sens a fost facuta, la termenul anterior, de Corina Voiculescu, iar aparatorul procurorului sef al DNA, Daniel Morar, nu s-a opus acestei cereri, spunand ca documentul nu este un secret de stat si ca ar fi util acestei cauze pentru a se vedea ce contine. Instanta a admis cererea.

Marti, instanta a clarificat ce institutie trebuie sa depuna la dosar respectiva nota.

Prezent in sala de judecata, reprezentantul Ministerului Public a sustinut ca nota trebuie depusa de DNA, nu de Ministerul Public, in conditiile in care Directia este institutie cu personalitate juridica.

Nota catre SRI trebuie depusa la dosar de DNA pana la urmatorul termen de judecata, stabilit pentru 11 decembrie.

Plangerea Corinei Voiculescu a fost inregistrata la Judecatoria Sectorului 1 in data de 12 iulie 2007. Dosarul in care ea cere daune morale a fost, marti, la cel de-al doilea termen de judecata.

Fiica mai mica a presedintelui conservator, Corina Voiculescu, a depus in 19 aprilie 2007, la Sectia Anchete Speciale din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, o plangere impotriva sefului DNA, Daniel Morar, pe care il acuza de infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Practic, in acea plangere Corina Voiculescu arata ca procurorul sef al DNA i-a incalcat dreptul la imagine atunci cand i-a cerut in mod direct sefului adjunct al SRI, Florin Coldea, date despre viata ei privata, dar si despre activitatea profesionala, si asta in conditiile in care ea nu face obiectul niciunui dosar penal al DNA. Mai mult, Corina Voiculescu sustine ca i-au fost incalcate o serie de drepturi garantate de Constitutie, libertatea individuala, secretul corespondentei si al convorbirilor telefonice si dreptul la viata privata.

Pe de alta parte, Daniel Morar sustine in intampinarea depusa la dosarul cauzei ca DNA a respectat legea atunci cand a facut adresele la SRI si ca nu a incalcat dreptul de imagine al fetei lui Voiculescu. Totodata, presedintele PC Dan Voiculescu a depus, in 19 aprilie, prin avocatul sau, plangerea penala impotriva sefului DNA, pe care il acuza ca ar fi facut un gest de politie politica atunci cand a cerut SRI date despre persoana sa.

In acest document, Dan Voiculescu il acuza pe Daniel Morar de abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Plangerea penala a fost inregistrata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, urmand sa inceapa verificarile preliminare.

Dan Voiculescu declara, intr-o conferinta de presa, ca seful DNA a facut politie politica atunci cand, fara sa aiba calitatea, a cerut SRI , intr-o adresa, date privind telefoanele, afacerile si legaturile personale ale liderului PC si ale fiicei sale Camelia Voiculescu.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.