Secretarul general al INS, Gabriel Jifcu, a anuntat ieri ca Institutul va folosi aceeasi aparatura pentru a scana si pentru a centraliza procesele-verbale de la alegerile europarlamentare si cele de la referendum. "Sunt insa convins ca pe baza unei b
Secretarul general al INS, Gabriel Jifcu, a anuntat ieri ca Institutul va folosi aceeasi aparatura pentru a scana si pentru a centraliza procesele-verbale de la alegerile europarlamentare si cele de la referendum. "Sunt insa convins ca pe baza unei bune organizari si daca cei din sectiile de votare vor fi bine instruiti si isi vor face datoria cum trebuie, poate si printr-o planificare, de data aceasta, a sosirii lor la Birourile Electorale Judetene, vom asigura indeplinirea in termen a celor doua evenimente", a spus Jifcu, citat de Mediafax.
Acesta a mentionat ca INS nu a avut posibilitatea sa asigure in acest timp o dublare a "capacitatii", adica sa mai cumpere echipament tehnic. "Chiar daca ne-ar fi dat banii, la ora actuala nu gasim in tara", a aratat secretarul general al INS, referindu-se la scanerele folosite pentru procesarea datelor din procesele-verbale de constatare a rezultatelor votarii.
Jifcu a adaugat ca in jur de 1.500 de specialisti ai institutului vor procesa datele. In sistem vor fi 290 de calculatoare,100 de imprimante si 180 de scanere, astfel incat vor exista in jur de trei-patru scanere in fiecare circumscriptie.
Acesta a explicat ca sistemul este unul inchis, adica niciun calculator strain nu se poate loga la cele 290, iar calculatoarele nu sunt legate la reteaua obisnuita de internet, tocmai pentru a nu frauda procesul.
Specialistii INS au facut ieri o demonstratie in fata membrilor BEC, aratand cum vor fi scanate procesele-verbale si cum se procedeaza atunci cand acestea nu sunt corect completate.
Informatiile din procesele-verbale sunt trecute intr-o baza de date si listate la imprimanta. Lista si originalul sunt apoi verificate de un membru BEC si de unul BEJ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.