Cadrele militare, elevii si studentii institutiilor militare de invatamant, soldatii si gradatii voluntari, precum si personalul civil isi vor putea exercita dreptul de vot, in conditiile legii, in localitatea de domiciliu/resedinta sau in garnizoane
Cadrele militare, elevii si studentii institutiilor militare de invatamant, soldatii si gradatii voluntari, precum si personalul civil isi vor putea exercita dreptul de vot, in conditiile legii, in localitatea de domiciliu/resedinta sau in garnizoanele in care isi desfasoara activitatea, potrivit masurilor dispuse de ministrul Apararii, Teodor Melescanu. Ordinul emis vineri, 2 noiembrie, stabileste masurile care se intreprind in structurile Ministerului Apararii pentru desfasurarea in bune conditii atat a alegerilor pentru Parlamentul European, cat si a referendumului privind votul uninominal.
Astfel, soldatii voluntari aflati la instruire in batalioanele de instructie sau in centrele de pregatire ale armelor din subordinea categoriilor de forte vor beneficia de permisie in perioada 23-26 noiembrie 2007, pentru a se putea deplasa in localitatile de domiciliu in vederea exercitarii dreptului de vot. Militarii aflati in misiuni internationale isi vor putea exprima optiunile in sectiile de votare organizate in teatrele de operatii sau la reprezentantele diplomatice ale Romaniei din tarile respective. In perioada 22-25 noiembrie 2007, nu se vor executa trageri cu armamentul din dotare, lucru cu material explozibil real si nu se vor desfasura aplicatii cu trageri de lupta, se arata in document.
Se interzice personalului Ministerului Apararii sa participe la activitatile specifice organizate si desfasurate de partidele politice, cu prilejul alegerilor europarlamentare si referendumului, care ar putea sugera implicarea politica a armatei la aceste evenimente. Emisiunile militare de radio si de televiziune, publicatiile militare centrale si teritoriale nu vor difuza sau publica informatii furnizate de partide politice, materiale de publicitate politica, caricaturi, editoriale sau comentarii care au legatura cu campania. Personalului din MAp ii este interzisa, de asemenea, participarea la actiuni care implica distribuirea materialelor publicitare, iar comandantii unitatilor militare vor impiedica distribuirea sau afisarea acestora in unitati. In acelasi timp, comandantii bazelor aeriene vor restrictiona accesul presei cand la bordul aeronavelor se vor afla demnitari care intentioneaza sa desfasoare activitati electorale. Nu se va permite desfasurarea de evenimente cu conotatii politice (adunari, intruniri, conferinte de presa, sarbatori prilejuite de alegeri) in unitati militare, cercuri militare sau alte spatii apartinand armatei. Personalul armatei nu va face niciun fel de declaratii publice sau de presa pe teme legate de campanie sau de alegeri. De asemenea, muzicile militare nu vor participa la activitati legate de pregatirea si organizarea alegerilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.