Monopol asupra imaginilor
Sa oferi imagini din timpul razboiului civil din Nicaragua nu este tocmai o meserie de invidiat, dar pentru Russell Price a devenit o banalitate, dar si o nevoie. Nu este pentru prima data cand se gaseste in mijlocul in
Monopol asupra imaginilor
Sa oferi imagini din timpul razboiului civil din Nicaragua nu este tocmai o meserie de invidiat, dar pentru Russell Price a devenit o banalitate, dar si o nevoie. Nu este pentru prima data cand se gaseste in mijlocul infruntarilor ca fotojurnalist, caci aceasta este pasiunea sa si niciodata nu s-a gandit sa ceara sa fie transferat. si, in timp ce rebelii si trupele guvernului se impusca pe strazi, el isi plimba linistit masina, pe care este marcat vizibil "presa", inregistrand fiecare miscare. Totusi, intr-o zona de razboi, sa ramai obiectiv nu este tocmai un lucru usor, iar cand ambele tabere ii vor cere sa li se alature nu pot urma decat complicatii. Apoi, ca orice film realizat la Hollywood, razboiul nu ofera material indeajuns de mult pentru a crea o poveste palpitanta, regizorul apeland la foarte des intalnitul triunghi amoros, format aici din Nick Nolte, Gene Hackman si Joanna Cassidy. Cum va propunem un film realizat in 1983, el poate parea anost pentru multi spectatori, in special pentru cei amatori de efecte speciale la tot pasul si infruntari cat mai sangeroase. Simplut in realizare, urmarind pozitia dificila in care se gaseste jurnalistul, dar si incidentele petrecute in 1979 in Nicaragua, "Under Fire" s-a numarat printre productiile nominalizate la Oscar in 1983. Astazi, conflictul poate ca nu mai intereseaza pe nimeni, intre timp fiind adumbrit de alte incidente, precum razboiul din Golf, disparitia URSS-ului ori lupta SUA impotriva terorismului, dar chiar si asa noi vi-l propunem spre vizionare, in primul rand pentru interpretarea excelenta a lui Nick Nolte, dar si pentru ca filmul reuseste sa ofere o imagine cinstita a pozitiei unui jurnalist prins in mijlocul unui razboi civil.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.