Extremist. Dupa ce a socat o natie intreaga, in weekend, prin declaratiile sale despre deportarea infractorilor, Cioroianu risca sanctiuni severe in partid si chiar demiterea din guvern Vadim Tudor, cel care a propus mitralierea coruptilor pe stadio
Extremist. Dupa ce a socat o natie intreaga, in weekend, prin declaratiile sale despre deportarea infractorilor, Cioroianu risca sanctiuni severe in partid si chiar demiterea din guvern Vadim Tudor, cel care a propus mitralierea coruptilor pe stadioane, si-a gasit perechea, la liberali. Partidul tinut in viata de sangele si sudoarea deportatilor la canal, in anii ?50, are un membru marcant, insusi ministrul de Externe, care vrea ca infractorii romani sa fie deportati in lagare din desertul Egiptului. Adrian Cioroianu a declarat, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca vizita recenta in Egipt l-a inspirat in sensul ca statul roman sa cumpere teren in desertul egiptean, unde "sa-i plaseze" pe cei care comit infractiuni de tipul celei pentru care este acuzat rromul roman Romulus Nicolae Mailat. Cioroianu, care este de formatie istoric, a vorbit si despre batalioane disciplinare, de munca, in cadrul carora asemenea oameni sa fie pusi la cele mai dure munci. "Acesti oameni, care comit astfel de fapte, nu trebuie trimisi in regim de celula, cu televizor. Ar trebui pusi la muncile cele mai dure si formate, probabil, batalioane din alea disciplinare. Nu stiu daca asta le-ar aduce mintea la cap, sau nu", a spus el. Ieri, o serie de ONG-uri l-au acuzat de nazism pe Cioroianu si au cerut demiterea acestuia. "Faptul ca ministrul de externe al Romaniei propune public solutia ca statul roman sa cumpere "un teren in desertul acela egiptean, sa ii plasam acolo pe cei care ne fac de ras" este o incalcare grava a legislatiei romanesti si europene si reprezinta o masura de tip nazist", se arata intr-un comunicat trimis de organizatiile respective. Pozitii la fel de critice au avut si lideri ai PSD, PRM, PD, UDMR, in timp ce liderii PNL au decis analizarea cazului intr-o sedinta de partid. Comentariile sunt de prisos "Vreti sa va marturisesc ca, ascultandu-va, mi se pare si mie o afirmatie surprinzatoare? Regret si imi cer scuze celor ofensati" (Adrian Cioroianu - aseara, pentru Newsin)


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.