Aspirantul democrat la presedintia americana Barack Obama i-a criticat dur, intr-un discurs adresat alegatorilor democrati, pe presedintele american George W. Bush, pe Hillary Clinton si pe sotul acesteia, fostul presedinte Bill Clinton.
"Esec
Aspirantul democrat la presedintia americana Barack Obama i-a criticat dur, intr-un discurs adresat alegatorilor democrati, pe presedintele american George W. Bush, pe Hillary Clinton si pe sotul acesteia, fostul presedinte Bill Clinton.
"Esecul catastrofal al liderului de la Casa Alba ne-a dus intr-o situatie foarte grea, incat nu numai democratii asculta ce spunem, dar si independentii si republicanii, care n-au fost niciodata mai dezamagiti ca acum, fata de ceea ce conducerea de la Washington a facut cu acesta tara", a spus Obama. Iar in legatura cu Hillary Clinton, senatorul democrat afro-american a afirmat, in acelasi discurs foarte dur, ca "duce o campanie bazata pe calcule politice in loc sa ofere explicatii sincere cu privire la pozitia ei fata de problemele societatii americane". El a acuzat toate guvernele americane anterioare, inclusiv pe cel al lui Bill Clinton, de starea actuala a tarii. A fost, de fapt, "un atac direct la adresa lui Bill Clinton, care in aceasta saptamana s-a aflat in campanie electorala in favoarea sotiei sale", subliniaza cotidianul german ,,Die Welt".
"Este deceptionant ca, pe masura ce campania sa se impotmoleste, senatorul Obama a abandonat politica sperantei si lanseaza o campanie negativa impotriva senatoarei Hillary Clinton si a fostului presedinte. Majoritatea americanilor sunt de parere ca Bill Clinton a fost un bun presedinte, care a dus tara inainte", a replicat Zac Wright, purtatorul de cuvant al campaniei electorale a lui Hillary Clinton.
Pe fondul acestor acuzatii reciproce, cu un an inaintea alegerilor prezidentiale, revista "Newsweek" a publicat un sondaj in care Hillary Clinton conduce detasat in fata contracandidatilor pentru investitura democrata. Astfel, Hillary este preferata de 43% dintre alegatorii democrati, fata de numai 24 la suta pentru Barack Obama si 12 la suta pentru John Edwards. In plus, sondajul arata si un avantaj, ce-i drept mai strans al fostei "Prime Doamne", in fata lui Rudolph Giuliani, republicanul cel mai bine pozitionat pentru investitura.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.