>> Combinatul de produse clorosodice din Ocna Mures are o situatie financiara precara

Actionarii SC "GHCL Upsom Romania" SA Ocna Mures au hotarat in cadrul unei sedinte AGA extraordinare, desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute, reduc
>> Combinatul de produse clorosodice din Ocna Mures are o situatie financiara precara

Actionarii SC "GHCL Upsom Romania" SA Ocna Mures au hotarat in cadrul unei sedinte AGA extraordinare, desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute, reducerea capitalului social cu 90% din valoarea initiala. Potrivit deciziei actionarilor, capitalul social va scadea de la 55,7 milioane lei, la 5,5 milioane lei. Hotararea vine ca urmare a diminuarii activului net la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris, prin reducerea valorii nominale a actiunilor de la 2,5 lei, la 0,25 lei/actiune. Combinatul de produse clorosodice din Ocna Mures este detinut de grupul indian GHCL, prin compania Indian England NV, care l-a achizitionat in decembrie 2005 de la oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu. Valoarea tranzactiei s-a cifrat la 19,5 milioane de dolari.
Situatia financiara precara a determinat conducerea companiei sa propuna actionarilor aprobarea unui imprumut de 15 milioane de dolari de la actionarul majoritar pentru achitarea datoriilor la gaze. Contractarea imprumutului va fi discutata de actionarii companiei in sedinta AGA din 12 noiembrie 2007. Conducerea propune ca debitul creat sa fie convertibil in actiuni, in favoarea actionarului majoritar. GHCL Upsom este specializata in productia de soda calcinata. Indian England NV detine 68,48% din capitalul social, in vreme ce SNGN Romgaz SA are o participatie de 30,65%.
In 2006, GHCL Upsom si-a diminuat pierderile de 2,3 ori, pana la 17,81 milioane de lei (5,27 milioane de euro), comparativ cu anul 2005, cand pierderea s-a cifrat la 41,17 milioane de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.