Democrata Lelica Crisan, fosta sefa a Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara, a contestat si castigat, la Tribunalul Timis, decizia de demitere din functie. Ea a castigat si daune morale de 10.000 de euro p
Democrata Lelica Crisan, fosta sefa a Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara, a contestat si castigat, la Tribunalul Timis, decizia de demitere din functie. Ea a castigat si daune morale de 10.000 de euro pentru ca a fost concediata abuziv, iar pana la repunerea sa oficiala in functie, trebuie sa primeasca 100 de lei pe zi. Florin Kovacs, avocatul Lelicai Crisan, care este si consilier municipal la Timisoara, a declarat ca sentinta trebuia aplicata de ieri, insa minuta sedintei nu a fost redactata inca.
Directorul executiv al OTIMMC a ramas fara post in luna iulie. Locul sau din fruntea agentiei timisene a fost scos la concurs, desi democrata a dat si ea, la randul ei, testele necesare, in decembrie 2006. Scaunul sau a fost ocupat de un liberal. Crisan s-a plans ca nu a fost notificata oficial ca va fi schimbata, insa concursul a fost anuntat pe site-ul agentiei de resort. "Nu am primit absolut nimic, nici o hartie prin care sa mi se spuna ca postul meu era scos la concurs. In 20 iunie, am fost chemata la Bucuresti si m-au anuntat pe mine si pe alti directori din tara ca postul nostru nu este reconfirmat. Am asteptat o decizie scrisa pentru a avea dreptul de a contesta. Daca aveam niste motive evidentiate in scris, probabil contestam sau imi dadeam eu demisia", a declarat Crisan. Aceasta a catalogat inlocuirea sa drept un abuz politic.
O alta democrata a recurs la Justitie pentru a contesta schimbarea sa din functie. Cornelia Corescu, sefa Inspectoratului Teritorial de Munca, a fost destituita chiar de ministrul Muncii, Paul Pacuraru, pentru ca ar fi afectat negativ, prin activitatea sa, imaginea publica a institutiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.