Ministerul de Externe de la Bucuresti a intocmit o evaluare a prevederilor decretului privind expulzarea, adoptat de Cabinetul de la Roma. Cetatenii romanii au dreptul sa conteste in instanta un decret de expulzare. Ei vor primi sprijin legal din pa
Ministerul de Externe de la Bucuresti a intocmit o evaluare a prevederilor decretului privind expulzarea, adoptat de Cabinetul de la Roma. Cetatenii romanii au dreptul sa conteste in instanta un decret de expulzare. Ei vor primi sprijin legal din partea statutului roman prin misiunile diplomatice. Se intentioneaza deschiderea a trei noi consulate la Trieste, Bologna si Cosenza, iar personalul va fi suplimentat cu circa 30 de oameni. Prefectii au continuat sa semneze ordine de expulzare. Organele donate de o romanca au redat viata normala pentru trei italieni.

Romanii care primesc notificari privind emiterea unor ordine de expulzare pot ataca decizia in justitie, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul roman de externe, Adrian Cioroianu. Dreptul la recurs poate fi exercitat in termen de 30 de zile. „Avem datoria sa-i asistam pe romanii vizati de expulzare. Vom angaja firme de avocatura pentru a le apara drepturile“, a anuntat seful diplomatiei. Cioroianu a spus ca decretul-lege adoptat de guvernul de la Roma respecta prevederile directivei 38 a Comisiei Europene, dar a pus la indoiala modul in care autoritatile italiene il transpun in practica. In cazul celor patru romani trimisi vinerea trecuta in tara, prefectii italieni si-au justificat ordinele de expulzare pe motive de siguranta publica, invocand infractiunile savarsite anterior de catre persoanele in cauza. Cioroianu a precizat, insa, ca directiva Comisiei Europene din 2004 a stabilit clar ca o decizie de expulzare pe motive de siguranta publica nu poate fi fundamentata pe condamnarile anterioare. Cu toate acestea, prefecturile din Peninsula continua sa semneze pe banda ordinele de expulzare a romanilor „periculosi“. Prefectul Genovei, Giuseppe Romano, a anuntat, duminica, semnarea a inca 21 de decrete de expulzare, dintre care 16 vizeaza cetateni romani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.