CEO-ul Citigroup, Chuck Prince, a demisionat duminica seara din functie, dupa ce grupul financiar american a anuntat ca va inregistra din cauza declinului pietei creditelor ipotecare riscante pierderi suplimentare cuprinse intre 8 si 11 miliarde de d
CEO-ul Citigroup, Chuck Prince, a demisionat duminica seara din functie, dupa ce grupul financiar american a anuntat ca va inregistra din cauza declinului pietei creditelor ipotecare riscante pierderi suplimentare cuprinse intre 8 si 11 miliarde de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. Prince a afirmat ca demisia sa reprezinta "singura optiune onorabila" pentru pierderile inregistrate. Retragerea lui Prince este, pana in prezent, cea mai grava urmare a crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din SUA, fenomen care a dus deja la indepartarea de la conducere a sefilor Merrill Lynch si UBS. Functia de presedinte al Citigroup va fi preluata de Robert Rubin, iar Sir Win Bischoff va prelua functia de director general interimar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.