Drepturile de preferinta emise pentru majorarea de capital a producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau au inceput sa fie tranzactionate de ieri pe piata reglementata a sectiunii Rasdaq, pretul initial fiind de 12,33 lei pe unitate.
Drepturile de preferinta emise pentru majorarea de capital a producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau au inceput sa fie tranzactionate de ieri pe piata reglementata a sectiunii Rasdaq, pretul initial fiind de 12,33 lei pe unitate.
Pentru a putea achizitiona o actiune noua, fiecare investitor trebuie sa detina 1,63 drepturi de preferinta, se arata intr-un comunicat al companiei transmis ieri pietei Rasdaq.
"Pretul start de achizitie a unui drept de preferinta este de 12,33 lei, iar in urma operatiunii vom aloca fondurile atrase pentru construirea unei linii noi de preparare a argilei", a declarat pentru Mediafax directorul general al firmei, Crehul Ioan.
In sedinta de ieri au fost tranzactionate 1.100 de drepturi cu o valoare totala de 14.200 lei, in urma a 2 tranzactii.
Valoarea nominala a scazut de la pretul initial de 12,33 lei pana la 12 lei.
Actionarii Cemacon au aprobat, la 13 septembrie, majorarea capitalului social cu 8,5 milioane de lei, la 15,8 mil. de lei, prin incorporarea unor rezerve in valoare de patru milioane de lei, si prin aport in numerar al actionarilor.
Pentru realizarea operatiunii de majorare, compania va emite 1,6 milioane de actiuni care vor fi oferite gratuit actionarilor, iar restul de 1,79 mil. de actiuni vor putea fi subscrise de detinatorii drepturilor de preferinta, care vor fi tranzactionate pe piata Rasdaq.
Actiunile au o valoare nominala de 2,5 lei fiecare, egala cu pretul de subscriere.
Cemacon a avut in 2006 o cifra de afaceri de 24,4 milioane de lei, mai mare cu 2,3% comparativ cu anul precedent, si un profit net de circa 700.000 lei, de trei ori mai mic.
Printre actionarii firmei se numara SSIF Broker, cu 12,41% din titluri, Ceramica Iasi, cu o participatie de 10,34%, si fondul de investitii MEI Romenie&Burgarije, cu 10,12% din capital.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin