O echipa de cercetatori italieni a facut o descoperire ce va duce la diagnosticarea rapida a tumorilor canceroase ale veziculei biliare (colangiocarcinom). In urma unor studii riguroase, Domenico Alvaro si Eugenio Gaudio de la Universitat


O echipa de cercetatori italieni a facut o descoperire ce va duce la diagnosticarea rapida a tumorilor canceroase ale veziculei biliare (colangiocarcinom). In urma unor studii riguroase, Domenico Alvaro si Eugenio Gaudio de la Universitatea Sapienza din Roma au demonstrat ca, prin analiza unui singur indicator de la nivelul bilei, IGF1, se poate diagnostica colangiocarcinomul in perioada de debut. Colangiocarcinomul este unul dintre cancerele cu cea mai mare rata de mortalitate, deoarece simptomele apar intr-un stadiu avansat al bolii, iar diagnosticul exact se pune tarziu. In plus, deoarece diagnosticarea se face in fazele avansate ale bolii, singurul tratament posibil il constituie interventia chirurgicala. Iar la cinci ani de la diagnosticare doar 5% dintre pacienti mai sunt in viata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.