"Alesii" continua sa se certe pe tema repartizarii timpilor de antena in timpul referendumului, acuzand totodata posturile publice de radio si televiziune de incalcarea legislatiei.

Problema constituirii comisiei parlamentare care sa se oc
"Alesii" continua sa se certe pe tema repartizarii timpilor de antena in timpul referendumului, acuzand totodata posturile publice de radio si televiziune de incalcarea legislatiei.

Problema constituirii comisiei parlamentare care sa se ocupe de repartizarea si monitorizarea timpilor de antena pe perioada de pana la referendumul pentru uninominal va fi rediscutata in prima sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, data acesteia urmand a fi stabilita de Birourile Permanente. Pana la reluarea dezbaterilor in plen, "alesii" continua, insa, sa se contreze prin declaratii in ceea ce priveste necesitatea acestei comisii. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a acuzat pe democrati si liberal-democrati ca ei sunt cei care au blocat infiintarea comisiei pentru timpii de antena, desi acest lucru a fost acceptat, cu unanimitate de voturi, de toate grupurile parlamentare. Democratii au reactionat prin intermediul liderului Emil Boc, spunand ca si in lipsa infiintarii comisiei speciale posturile publice de radio si televiziune au obligatia informarii corecte. "PD solicita posturilor publice de radio si televiziune sa organizeze dezbateri cu privire la uninominal, in vederea unei corecte informari a opiniei publice si a prezentei la vot in cunostinta de cauza", a aratat Boc. Acuza de incalcare a legislatiei actuale survine dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, mai multi membri ai CNA au precizat ca TVR si SRR pot organiza dezbateri referitoare la referendumul pentru uninominal, o comisie parlamentara nefiind necesara din moment ce exista reglementarile Consiliului National al Audiovizualului.
La randul sau, deputatul PNL Catalin Micula, presedinte al Comisiei de cultura, a spus ca nici nu trebuie sa existe o astfel de comisie. "Nu exista nicaieri specificata in lege existenta unei comisii de antena pentru referendum, am avut aceasta problema si la referendumul de demitere", a precizat Micula. O opinie similara impartasesc si reprezentantii UDMR, in vreme ce parlamentarii PSD, PD si PLD sustin necesitatea infiintarii rapide a comisiei, iar cei ai PRM au cerut amanarea luarii unei decizii pana cand se pronunta Curtea Constitutionala asupra decretului prezidential de convocare a referendumului.
Spre deosebire de cazul campaniei electorale pentru alegeri, Legea referendumului nu stabileste atributii clare pentru Parlament in ceea ce priveste repartizarea timpilor de antena, decizia revenind Consiliului National al Audiovizualului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.