Patru sefi mafioti, printre care succesorul prezumtiv al ex-boss-ului Cosei Nostra, Bernardo Provenzano, au fost arestati luni dimineata in Sicilia.

In raidul din zori, peste 40 de politisti au intrat in vila unde erau adunati cei patru se
Patru sefi mafioti, printre care succesorul prezumtiv al ex-boss-ului Cosei Nostra, Bernardo Provenzano, au fost arestati luni dimineata in Sicilia.

In raidul din zori, peste 40 de politisti au intrat in vila unde erau adunati cei patru sefi mafioti la Giardinello, localitate aflata la 15 km de Palermo. Este una dintre cele mai dure lovituri aduse mafiei italiene dupa arestarea in Sicilia, in aprilie 2006, a fostului cap al Cosei Nostra, Bernardo Provenzano, dupa 43 de ani de cautari. Ieri, a fost arestat Salvatore Lo Piccolo (65 de ani), care se ascunde de 23 de ani si este considerat noul sef al mafiei siciliene, dupa ce a reusit sa-l inlature pe Matteo Messina Denaro, cu care era in concurenta. Lo Piccolo era singurul susceptibil sa mosteneasca succesiunea lui Provenzano, era deja capul mafiei din Palermo si a vizat varful organizatiei criminale - a declarat procurorul national antimafia, Piero Grasso, vorbind despre "un mare pas inainte in lupta contra Cosa Nostra".
Cei patru sefi, toti inarmati in momentul arestarii, figurau pe lista celor 30 de persoane cele mai cautate in Italia. In afara lui Salvatore Lo Piccolo, au mai fost arestati fiul sau, Alessandro (32 de ani), fugit de doi ani, Andrea Adamo si Gaspare Pulizzi, iar in vila au fost descoperite munitie si arme.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.