Dupa ani de ancheta in dosarul "Bratarile dacice", fostul premier Adrian Nastase (foto) a primit "neinceperea urmaririi penale" pentru infractiunile de tainuire a unor obiecte de patrimoniu furate.

Aceeasi masura a fost dispusa si pentru
Dupa ani de ancheta in dosarul "Bratarile dacice", fostul premier Adrian Nastase (foto) a primit "neinceperea urmaririi penale" pentru infractiunile de tainuire a unor obiecte de patrimoniu furate.

Aceeasi masura a fost dispusa si pentru fostul consilier prezidential Dan Iosif, parlamentarii Ioan Talpes si Sergiu Nicolaescu, Gabriel Bivolaru si omul de afaceri Ovidiu Tender. Recent au devenit cunoscute si motivele pentru care procurorii au stabilit neimplicarea lor in aceasta afacere: declaratiile martorilor care au incercat sa-i incrimineze pe cei sase nu au fost confirmate de nici o proba concludenta. "Se poate constata ca relatarile persoanelor audiate se bazeaza pe zvonurile care au circulat in cadrul grupurilor infractionale din zona municipiului Deva si nu pot servi ca probe concludente in dovedirea implicarii persoanelor amintite in traficarea de bratari dacice", se arata in documentul Parchetului Instantei Supreme. Anchetatorii au retinut ca marturiile care au dus la cercetarea lui Nastase sunt indirecte si au fost contrazise chiar de cei care participasera direct la anumite discutii sau intalniri.  


DETINUT-MARTOR. Declaratia cea mai plina de imaginatie este de departe cea a unui detinut care a cerut procurorilor sa-l audieze. Vasile Tudor a sustinut ca sirianul Omar Hayssam, cu care a impartit celula timp de cateva luni, i-ar fi povestit ca "in perioada 2002-2004 a cumparat, prin intermediul lui Dan Iosif, cinci bratari dacice si alte obiecte de patrimoniu, pe care le-ar fi facut cadou lui Adrian Nastase, Talpes Ioan, unui demnitar din Bagdad si ministrului Apararii al republicii Yemen". Vasile Tudor nu se afla la prima incercare de a deveni celebru. El a insistat sa fie audiat si sa primeasca protectie inclusiv in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, sustinand ca Omar Hayssam ar fi planuit rapirea uneia dintre fiicele presedintelui Traian Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.