Romania va investi doua milioane de euro, din care 80% finantare europeana, pentru infiintarea a trei porturi pescaresti la Constanta, Sulina si Mangalia, pentru sustinerea activitatii de pescuit, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Pes
Romania va investi doua milioane de euro, din care 80% finantare europeana, pentru infiintarea a trei porturi pescaresti la Constanta, Sulina si Mangalia, pentru sustinerea activitatii de pescuit, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit, Gheorghe Stefan. In porturile pescaresti vor fi amenajate centre de prima vanzare pentru peste, dar si centre care sa asigure lantul tehnologic, inclusiv camere frigorifice. "Imbunatatirea serviciilor oferite pescarilor va include facilitati pentru aprovizionarea cu gheata, combustibil si apa, facilitati pentru intretinerea si repararea navelor si ambarcatiunilor, precum si a echipamentului de pescuit", se precizeaza in Programul Operational. ANPA a trimis Programul Operational pentru Pescuit spre avizarea Comisiei Europene la sfarsitul lunii iulie. In Program sunt stabilite cinci axe prioritare in functie de care se vor aloca fondurile europene, respectiv adaptarea flotei de pescuit, acvacultura, masuri de interes comun, dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti si asistenta tehnica. Potrivit acestui program, pescarii pot primi plati compensatorii pentru incetarea temporara a activitatii sau pentru pensionare anticipata. (D. S.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.